Om behandlingen - Dialog mod vold
two columns style card

I Dialog mod Vold stopper vi vold i familien. Vi tilbyder hjælp til udøver, partner og eventuelle børn.
Vi har afdelinger i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Slagelse

 

Når du skriver dig op til behandling i Dialog mod Vold, kommer du som det første til en visitationssamtale. Her fortæller vi mere om rammerne og mulighederne i forløbet. Det overordnede mål i forløbet vil altid være at stoppe volden.

Den første fase kalder vi udredningsfasen. Den varer typisk mellem 5-8 samtaler. Her har vi fokus på sammen at skabe overblik over dine udfordringer og styrker. Undervejs bliver du bedt om at udfylde et par spørgeskemaer som vi burger til at måle effekten af behandlingen. Til slut vil vi sammen formulere dine mål og lægge en behandlingsplan.

Selve behandlingsfasen er den længste del af forløbet, og denne skræddersyr vi til dig og din familie.  Forløbet kan maximalt kører i op til 1 år, men i gennemsnittet varer det seks måneder. Samtalerne varer typisk 50 min. og foregår ca. én gang om ugen.

Undervejs kan vi tilbyde parsamtaler, familiesamtaler, forælder-barn samtaler m.m. Hvordan forløbet skrues sammen, besluttes i samråd mellem dig og den psykolog, der står for dit forløb. 

Som en del af dit individuelle forløb vil du og din behandler sammen kigge på, hvilke former for vold eller aggressiv adfærd, der kommer i spil i dine nære relationer. Både det, du selv gør, og det andre eventuelt gør imod dig.

Igennem terapien kan du lære at udtrykke dig uden at bruge vold. Vi vil hjælpe dig med at forstå dine følelser og din adfærd, og hjælpe dig med at håndtere disse følelser og sætte grænser på en ikke-aggressiv måde.

3 ud af 4 af vores klienter har selv oplevet vold i deres barndomshjem. For mange er det forbundet med stor skam at have båret volden med sig ind i sit eget voksenliv. Det er en ond cirkel, som er svær at bryde på egen hånd. Vi vil også behandle de traumer, du har været udsat for, og vi vil arbejde med skammen og skyldfølelsen over selv at have udsat dine kære for smerte.

Når vi tilbyder parsamtaler har vi ofte fokus på gode kommunikationsstrategier, og på at genfinde tilliden, når volden er stoppet. Dette kan også være relevant, selvom I ikke længere er et par, hvis I har børn sammen og skal samarbejde omkring dem.

I familiesamtalerne har vi især fokus på, hvordan børnene har oplevet konflikterne, på hvordan I kan tale om volden, og hvordan i fremadrettet kan undgå voldsomme konflikter.

Vores behandling er gratis

Behandlingsforløbet sammensættes til familien og det enkelte familiemedlem for at sikre det bedst mulige forløb og den bedst mulige effekt.

Behandlingen i Dialog mod Vold udføres af specialuddannede psykologer.