Socialdemokratiets støttepartier, SF og Enhedslisten, kræver en national handlingsplan, der skal være med til at forebygge partnerdrab i Danmark. Det sker i kølvandet af en ny drabssag efter årsskiftet, hvor partneren er sigtet, men nægter sig skyldig. I Danmark er hvert 4. drab et partnerdrab, hvilket placerer partnerdrab som den mest hyppige form for drab, viser en undersøgelse fra justitsministeriet, der er foretaget i 2020.

Udøverbehandling kan være den afgørende forskel

Forebyggende indsatser er netop det, der kan være den afgørende forskel, så vi kan mindske antallet af partnerdrab. Tallene viser nemlig også, at der i 60% af partnerdrabene har været forudgående vold i parforholdet. Man ved blandt andet også, at der tit er et mønster af stalking og psykisk vold forud for drabene. Hvis vi skal undgå flere drab, skal vi behandle dem, der udøver volden, så den ikke i værste tilfælde eskalerer. Politiet og krisecentrene er en vigtig del i udarbejdelsen af planen. Det samme gælder retten til udøverbehandling.

Vi hjælper dig, der har svært ved at styre dit temperament overfor dem du elsker

Dialog mod Vold er et behandlingstilbud, der hjælper voldsudøveren til et liv uden vold ved at sikre den rette behandling. Vi mener, at alle fortjener et liv uden vold- også dem, der udøver den.

Vi arbejder med familier, der er ramt af vold, og vi tager udgangspunkt i voldsudøveren – det vil sige den, der rent faktisk foretager volden. Derudover hjælper vi også børnene og så typisk den partner, der bliver udsat for volden, hvis de ønsker at være med.

Vi behandler også personer, der måske ikke er i et forhold på det givne tidspunkt, men som har udøvet vold i tidligere forhold eller relationer.

Kontakt os:

Du kan få gratis psykologbehandling til dig og din familie hos Dialog mod Vold.

Ring til os på 35 30 17 17.

Eller kontakt os på info@dialogmodvold.dk