PEDE B AMBASSADØR FOR PROJEKT VOLDSOM KÆRLIGHED

Voldsom Kærlighed kan stolt præsentere Peter Bigaard, bedre kendt som rapperen Pede B, der fremover er ambassadør for projektet.

Pede B har tre gange vundet rapbattle konkurrencen MC’s Fight Night og er hermed den første og eneste, der kan kalde sig triplechamp. Ud over flere udgivelser siden 2005 er Pede B fra marts måned aktuel med sin nye plade ”Byggesten”, som henviser til de lag, som mennesket fra barns ben er opbygget af, og som forklarer, hvordan den enkelte person formes og handler i hverdagen. Udover fermt at håndtere det danske sprog med underliggende beats til, er Pede B en fremravende formidler og historiefortæller med noget på hjertet, hvilket i høj grad tiltaler Voldsom Kærligheds unge målgruppe.

Pede B udgav i marts måned albummet Byggesten sammen med DJ Noize og Adam Sampler. Konceptet for albummet er netop de erfaringer, der så at sige “bygger” én som menneske. Derfor virkede det også som en naturlig ting for rapperen at blive ambassadør for Voldsom Kærlighed. Pede B siger om Voldsom Kærlighed:

For mig virker Voldsom Kærlighed som et enormt sympatisk projekt. Det nemmeste i verden er at have empati for et offer for kærestevold, og disse skal selvfølgelig have alverdens hjælp, men set ud fra et samfundsmæssigt perspektiv er det jo den anden part, vi skal have til at ændre adfærd med det samme. Ellers gentager tingene jo desværre sig selv.”

Voldsom Kærligheds ambition er at møde de unge i øjenhøjde og at være en synlig del af ungdomskulturen. ”Vi er stolte af at have Pede B med ombord. Tabubearbejdelse og holdningsændring er en stor del af Voldsom Kærligheds arbejde, og at Pede B vil stå på mål, for det arbejde vi laver, er en gave for projektet”, siger projektleder Lene Stavngaard.

Pede B kommer ind i projektet med sin egen historie og erfaringer, da han har selv haft vold tæt inde på livet. Da rapperen blev far i november måned sidste år, satte forældrerollen skub i en række eksistentielle tanker og overvejelser.

”Jeg har overvejet alle mine facetter og spekuleret på, om jeg kan undgå at give de mindre positive ting ved min personlighed videre til min søn. Selvfølgelig ønsker man altid det bedste for sine børn, men det er jo ikke sikkert, man selv er herre over de ting, man giver videre.” siger Pede B og forsætter:

”Jeg skal ikke få det til at lyde værre, end det er – jeg er hverken forbryder eller bølle – men en masse af de irrationelle beslutninger jeg har taget i mit liv, har været baseret på den utryghed, jeg desværre selv i perioder voksede op med. Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte åbne døren for nogen, dengang min far havde skabt sig nogle uvenner. Det påvirker altså én på nogle måder, man ikke regner med, når man bliver lidt ældre.”

Voldsom Kærlighed har tre overordnede mål
Først og fremmest, at nå de unge der, hvor de er og støtte dem i et kærlighedsliv uden vold. Dernæst, at tilbyde rådgivning og samtaleforløb til de unge, der allerede har udøvet vold overfor en kæreste. Endelig ønsker Voldsom Kærlighed at medvirke til at bryde tavsheden omkring kærestevold og derved bidrage til, at flere søger hjælp. Pede B har allerede planlagt flere arrangementer med Voldsom Kærlighed, hvor han håber på at kunne hjælpe med at give de unge nogle værktøjer til at undgå at bruge vold som et sprog.

 

 

For mere information kontakt projektleder Lene Stavngaard TLF: 61666729 mail: lene.stavngaard@dialogmodvold.dk

Find os på facebook eller besøg os på www.voldsomkaerlighed.dk