Nyt grønlandsk behandlingstilbud

Dialog mod Vold samarbejder med det nystartede behandlingstilbud til udøvere af vold, Alliaq, om behandlingsmodeller og supervision.

I sidste uge lancerede Grønlands Departementet for Familie og Ligestilling et nyt behandlingstilbud til personer, der har udøvet vold mod en partner. Behandlingstilbuddet Alliaq bygger på Dialog mod Volds behandlingsmodel, og det er psykologer fra Dialog mod Vold, der står for supervision og undervisning til psykologerne i Alliaq, fortæller direktør i Dialog mod Vold Susanne Nour Magnusson. Vold i nære relationer er et stort problem i Grønland og vi er derfor meget glade for at kunne støtte op om det nye behandlingstilbud, fortsætter hun.

“Åbningen af Alliaq er et vigtigt skridt i forebyggelsen af partnervold. Den mest effektive vej til at bryde den negative sociale arv er, at volden stopper. Det er formålet med Alliaq”, udtaler den ansvarlige naalakkersuisoq*, Sara Olsvig.

SE INDSLAGET FRA GRØNLANDS RADIO:

nyt-behandlingstilbud_groenland

Alliaq har psykologer i Nuuk, Sisimiut, Qaqortoq og Ilulissat.

Læs mere om lanceringen her

*naalakkersuisoq er medlemmerne af Grøndlands Landsstyre. Sara Olsvig er naalakkersuisoq (formand) for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen.