En undersøgelse fra Nordsjællands Politi viser, at 7% af udøverne af vold i nære relationer står for hele 81% af den mest alvorlige partnervold i Nordsjællands politikreds. Denne gruppe er blevet betegnet som “de magtfulde få”. Begrebet, der stammer fra kriminologiens verden, bruges til at beskrive en lille del af gerningsmænd, der står for en uforholdsmæssigt stor del af kriminaliteten.

Analytiker Kristian Løwenstein fra Nordsjællands Politi forklarer, at de mest alvorlige sager om partnervold omfatter alt fra partnerdrab og voldtægter til stalking, psykisk vold, trusler og digital vold. En kortlægning af en periode på over fem år viser, at 331 udøvere af vold stod for den overvældende store del af det, der kategoriseres som den alvorlige vold.

Samarbejde med Dialog mod Vold

I Dialog mod Vold tilbyder vi gratis behandling til udøvere af vold i nære relationer, og vi har et tæt samarbejde med flere politikredse i Danmark. Det betyder, at politiet kan henvise udøvere af vold i nære relationer direkte til vores tilbud uden ventetid, hvilket sikrer hurtig og nødvendig hjælp til dem, der har allermest brug for det.

Behandlingsmuligheder og motivation

Vi ved, at flere udøvere af vold i nære relationer har psykologiske problemer, herunder angst og personlighedsforstyrrelse. En betydelig del af de udøvere, der har været i behandling hos os, har selv oplevet vold i barndommen, hvilket påvirker deres evne til at fungere i sunde parforhold.

De udøvere, der søger behandling, er ofte meget motiverede for at ændre deres adfærd. Behandlingen hos Dialog mod Vold omfatter både individuel terapi, hvor fokus er på at lære udøveren at kontrollere sin vrede og reagere på ikkevoldelige måder. Vi tilbyder også parterapi, hvor både udøveren og partneren kan deltage i forløbet sammen. Formålet med behandlingen er at bryde de voldelige mønstre og skabe bedre livskvalitet for alle involverede parter – udøver, partner og eventuelle børn.

Tilgængelig behandling er nøglen til at bryde med volden

For at flere voldsudøvere skal vælge at søge behandling, er det afgørende, at adgangen til behandlingsmuligheder forbedres markant. Dialog mod Vold er nu et landsdækkende tilbud med fysiske afdelinger i de større byer og ved at tilbyde digital behandling. Vi ønsker, at alle, der lever med vold i hverdagen, skal have retten til hurtig hjælp, og at vi stopper vold ved at sætte ind der, hvor den starter – nemlig hos udøveren.

Et tæt samarbejde med politiet spiller en central rolle i denne indsats. Politiet kan henvise voldsudøvere direkte til vores behandlingstilbud, hvilket sikrer en hurtig og effektiv indsats i alvorlige voldssager.

Hvis du eller en, du kender, har brug for hjælp, tilbyder vi i Dialog mod Vold anonym og gratis behandling. For mere information, besøg vores hjemmeside eller kontakt os direkte på: 35 30 17 17.