Kan du genkende dig selv i Allans fortælling?

Her kan du læse om Allan, der har været gennem et behandlingsforløb i Dialog mod Vold. Måske du kan genkende elementer af Allans fortælling. Husk at du også kan få hjælp – det kan du læse om sidst i teksten.

Allan henvender sig til Dialog mod Vold, da han er bange for, at hans partner Ditte vil forlade ham. Han ønsker hjælp til ikke at lade sig irritere så meget af Ditte og børnene. Allan fortæller, at han har begået både psykisk og fysisk vold mod Ditte.

Allan er motiveret for at arbejde med, hvordan han kan handle anderledes, fordi han ønsker at bevare sit parforhold og sin familie.

Allan fortæller, at når der er konflikter med Ditte, som ikke let kan løses, synes han, at hun enten holder op med at svare ham eller kritiserer ham for at være uduelig. I terapien bliver det tydeligt, at Allan reagerer på dette med enten at råbe og bevæge sig frem mod Ditte – og i nogle tilfælde ved at udøve fysisk vold mod hende.

I terapien opnår Allan indsigt i, hvordan han som barn og ung har haft gavn af at kunne markere sig fysisk for at undgå at føle sig nedgjort og uønsket. Ligeledes bliver Allan bevidst om, at han i opvæksten ikke har fået hjælp til at lære at stå op for sig selv på andre måder, og at han har kopieret den adfærd, han så hos de voksne. Adfærden har han ført videre ind i relationen til Ditte, og den er eskaleret i takt med, at der er blevet stillet flere krav til ham for eksempel i forhold til rollen som far.

Allan og Ditte har et fælles ønske om fortsat at være en familie, og på forskellig vis accepterer de deres ansvar for sig selv og familien. De har et fælles ønske om at lære deres børn, at konflikter kan løses, og at vold fremover ikke er en del af deres familie.

Et behandlingsforløb i Dialog mod Vold begynder ofte med en henvendelse fra en person, ligesom Allan, som har udøvet vold i nære relationer. Behandlingsforløbet se ud på mange måder. Det kan det, fordi et behandlingsforløb altid tilpasses klienten og kan have varierende længde.

Kan du spejle dig i Allans fortælling?

Hvis du kan genkende elementer af Allans fortælling, har du måske også brug for hjælp fra Dialog mod Vold. Hos os kan du få hjælp til at ændre din måde at reagere på, så du lærer at løse problemer og konflikter uden vold. Vi tilbyder behandling til både mænd og kvinder. Behandlingen er gratis.

Ring på 35 30 17 17 og få en uforpligtende snak om situationen.

Historien om Allan fremgår i den nye bog ”Vold i familien – viden for fagfolk”.
Læs mere om bogen her og køb den her.

 

Læs mere om vores behandling

Hvad er vold? Læs mere her 

Gode råd til udøvere