I dag lanceres RÆK UD og Voldsom Kærligheds hjemmeside

Det Kriminalpræventive Råd lancerer i dag den 18. september deres kampagne RÆK UD, som sætter fokus på psykisk partnervold. Selvom psykisk vold i år er blevet strafbart, skal vi fortsat have fokus på forebyggelse og vidensdeling: At oplyse om hvad psykisk vold er og hvilke konsekvenser det kan have, er altafgørende for at både udsatte og udøvere rækker ud efter den rette hjælp. Som led i RÆK UD kampagnen vil der henover efteråret blive offentliggjort 10 videoer med psykisk partnervold som tema. Den første er i forbindelse med lanceringen i dag allerede oppe nu, og du kan se den her.

Kampagnen retter sig specielt mod unge mellem 16 og 29 år, som er den mest udsatte aldersgruppe. Her har 4,5 procent kvinder været udsat for psykisk partnervold indenfor det seneste år, mens tallet for den danske befolkning mellem 16 og 64 år ligger på 2,4 procent. Derfor er det så vigtigt, at en organisation som Det Kriminalpræventive Råd er med til at sætte fokus på at den yngre del af vores befolkning er særligt udsat i forbindelse med partnervold.

I Dialog mod Vold hilser vi RÆK UD-kampagnen velkommen. Vi ser den som et værdifuldt tiltag, der arbejder mod samme mål som os, nemlig at nedbringe antallet af voldsudsatte. Dialog mod Vold arbejder i øjeblikket sammen med Headspace og Sex & Samfund på at lancere Voldsom Kærlighed 2.0, der ligesom RÆK UD, kommer til at henvende sig til unge. Voldsom Kærligheds primære målgruppe er unge mellem 16 og 24, der indgår i usunde kæresterelationer, eller oplever at få deres grænser overskredet. Projektet lanceres i sin helhed den 25. november, men du kan allerede nu følge med i udviklingen på hjemmesiden http://voldsomkaerlighed.dk/. Vores quiz om god kærestestil er tilgængelig nu, og du kan fra i dag ringe for at blive skrevet op til en samtale med en psykolog. Vi håber, at I vil følge med.