Hvorfor involvere partner og børn i behandlingen? Vi spørger Justine van Lawick

I sidste uge var den internationalt anerkendte psykolog og familieterapeut Justine van Lawick på besøg hos Dialog mod Vold for at dele sine erfaringer med familieterapi i voldsramte familier.

Vi har spurgt Justine, hvorfor hun synes, at det er vigtigt at involvere hele den voldsramte familie i behandlingen af vold i nære relationer:

‘Mennesker lever i relationer og forhold. Man kan leve med eller uden partner, forældre, børn, familie, venner og kollegaer. Når relationer fungerer godt, er de støttende for vores liv – de styrker os og hjælper os med at håndtere de udfordringer vi møder igennem livet. Når relationer ikke fungerer godt, føler vi os stressede, til tider sårbare, bange og vrede. At møde udfordringer i sine relationer tager vores energi, sundhed og kreativitet. Isolation og ensomhed kan skade vores glæde i livet.’ – Justine Van Lawick

Justine beskriver, hvordan alle mennesker har relationer. Hvis vi ikke har det godt i vores relationer, har det en stor indvirkning på, hvordan vi har det generelt. For hende er det derfor vigtigt, at involvere relationerne hvis der er tale om vold i familien:

‘Den bedste støtte vi som terapeuter kan tilbyde er at hjælpe med at håndtere udfordringer i relationer og i familien. Vi bliver nødt til at involvere partner og andre familiemedlemmer, såsom børn, for at få dette til at ske. Når man gennem behandling har hjulpet til, at håndtere udfordringer og konflikter på en bedre måde, uden at såre hinanden eller miste kontakt, så har de ikke brug for terapeuten længere. At involvere familierelationerne i behandlingen er en god og effektiv måde, at få dette til at ske.’ – Justine Van Lawick

I Dialog mod Vold er vi inspireret af Justine. Vi finder det vigtigt, at involvere familiemedlemmer i behandlingen af vold i nære relationer, så behandlingen kan hjælpe hele familien til at få et liv fri for vold.

Vi tilbyder behandling til hele den voldsramte familie både udøvere og udsatte; voksne såvel som børn og unge. Vi sætter ind over for den voldelige adfærd og hjælper derigennem til at bryde negativ social arv og at volden fortsætter med børnene ind i voksenlivet.

 

Har din familie brug for hjælp?

Ring til os på 35 30 17 17 og få en uforpligtende snak om situationen.

 

Læs om behandling hos Dialog mod Vold

Hvad er vold? Læs mere her