‘Hjælp mig, jeg slår min kæreste’

‘Line er lige nået op ad trappen til Patricks lejlighed, da de kommer op at skændes. Patrick er vred. Han tager fat i en reol og kyler den ned ad trappen. Så skubber han Line samme vej. Flere af Patricks forhold er gået i stykker fordi han har været aggressiv og voldelig overfor sine kærester, så nu vil han have hjælp. Men da han har taget mod til sig og rækker ud efter hjælpen, får svaret ham til at miste modet. Foran ham står 157 andre voldsmænd i kø.’

Nu kan du høre P1 radiodokumentaren ’Hjælp mig, jeg slår min kæreste’.

I radiodokumentaren møder du Patrick og Line, der deler deres oplevelser med at være i et voldeligt forhold. De fortæller om volden fra Patrick, deres søgen efter hjælp og om deres behandlingsforløb i Dialog mod Vold.

Patrick og Line er stadig sammen i dag. Selvom de måtte vente to år på Dialog mod Volds venteliste, før der var en behandlingsplads til dem. Efter behandlingsforløbet lever de i dag sammen uden vold.

Deres fortælling, og den hårde ventetid de har måtte gennemgå, er desværre ikke enestående. De fleste steder i Danmark findes der nemlig ikke et tilbud til psykologbehandling til voldsudøvere og kærestepar, der lever med vold og hvor den der udøver volden, ønsker hjælp til at stoppe sin voldelige adfærd.

Patrick og Lines historie er vigtig. Den fortæller og vidner om et problem og en mangel på hjælp, til voldsudøvere der rækker ud. Samtidig sætter den ord på, hvad det vil sige, at være i et voldeligt forhold og viser, at det er muligt at forandre sig. Netop at det er muligt, at forandre sig er det vi tror på i Dialog mod Vold.

Vi tror på, at vi kan nedbringe antallet af voldshændelser i Danmark, ved at sikre behandling til voldsudøvere som Patrick. Det skal vi gøre i højere grad og langt tidligere end det gøres nu. Du kan læse mere om, hvordan vi i Dialog mod Vold ser problemet med lange ventelister og løsningen på problemet her.