Tilbuddet henvender sig til mænd og kvinder over 18 år, der har problemer med vrede og/eller voldelig adfærd. Du skal være indstillet på at ville arbejde med dig selv og din adfærd. Målet med behandlingen er, at du lærer at udtrykke dig uden at bruge vold. Vi arbejder med alle voldsformer: fysisk, psykisk, seksuel, materiel, økonomisk, digital og stalking.
I Dialog Mod Vold tilbyder vi hjælp til hele familien. Hvis du har en partner, vil han/hun blive tilbudt sit eget psykologforløb. Dette gælder også en tidligere partner, hvis I har børn sammen. Børn vil også kunne inddrages i behandlingsforløbet.
Som det allerførste bliver du inviteret til en visitationssamtale. Her fortæller vi mere om rammerne og mulighederne i forløbet.
I starten af forløbet vil du blive bedt om at besvare et par spørgeskemaer, og vi går i gang med at få overblik over både dine styrker og dine udfordringer. Samtalerne varer typisk 50 min. og foregår ca. én gang om ugen. Efter en håndfuld samtaler vil vi sammen formulere dine mål og lægge en plan for selve behandlingen.
Behandlingsfasen er den længste del af forløbet. I gennemsnit tager en behandling omkring 6 måneder. Et forløb kan dog vare op til 1 år.
Vi skræddersyr behandlingen til den enkelte person/familie. Undervejs kan vi tilbyde parsamtaler, familiesamtaler, forælder-barn samtaler m.m. Hvordan forløbet skrues sammen, besluttes i samråd mellem dig og den psykolog, der står for dit forløb.
Ja. Det kan man.
I Dialog Mod Vold er vi specialiserede i behandling af voksne, som udøver vold i deres nære relationer. Vi bruger vores specialviden til at hjælpe dig med at forstå din vrede og din adfærd. Igennem terapien kan du lære at udtrykke dig uden at bruge vold. Vi hjælper dig til at forstå og håndtere dine følelser og til at sætte grænser på en ikke-aggressiv måde. Mere end 75% af vores klienter fortæller i slutningen af forløbet, at de ikke længere bruger vold.
Vi har stor erfaring og succes med at hjælpe hele familien videre til et liv sammen – uden vold.
Ja. Som en del af dit forløb i DMV, vil du og din behandler sammen kigge på, hvilke former for vold eller aggressiv adfærd, der kommer i spil i dine nære relationer. Både det, du selv gør, og det andre eventuelt gør imod dig.
3 ud af 4 af vores klienter har selv oplevet vold i deres barndomshjem. For mange er det forbundet med stor skam at have båret volden med sig ind i sit eget voksenliv. Det er en ond cirkel, som er svær at bryde på egen hånd. Gennem behandlingen prøver vi at hjælpe dig til at forstå, hvad der sker, og hvorfor det sker.
Vi skræddersyr behandlingen til de specifikke udfordringer.
På den måde får du/I mest muligt ud af forløbet.
Ja. Du/I kan tilbydes hjælp, også selvom jeres konflikter ikke er så voldsomme, at der forekommer fysisk vold.
Voldsomme skænderier kan være meget ødelæggende for alle i familien, og over tid ender bølgerne ofte med at gå højere og højere, hvis man ikke får den rette hjælp. Derfor kan du/I også komme i behandling pga. voldsomme skænderier.
Som enkeltperson, par eller familie kan I arbejde med at bryde jeres konfliktmønstre. I sådanne situationer bruger vi ofte meget tid på at sikre god kommunikation imellem jer.
Vi kan tilbyde hjælp til børn, hvis mor eller far er i behandling i Dialog mod Vold. Vi har altid blik for børnene i familien, og undervejs vil vi sammen vurdere, hvordan og om, vi skal inddrage jeres børn.
Det er ofte forbundet med følelser som skyld og skam, hvis man har været voldsom overfor sine børn, eller hvis man er bekymret for at blive det. Måske har dine børn været vidne til voldsomme konflikter eller vold i hjemmet, og nu er du bekymret for, hvordan det har påvirket dem. Vi kan inddrage børnene i form af familiesamtaler, børnesamtaler, eller forældre-barn samtaler.
Vi har altid fokus på barnets perspektiv, hvilket betyder, at vi taler med dig om dine børn og dine bekymringer. Vi hjælper dig også med, hvordan du passer bedst muligt på børnene fremover.
Måske ved du ikke, hvordan du ellers skal håndtere vreden.
Tre ud af fire af vores klienter er selv opvokset med vold. Det være svært at forstå, at man så bringer den med sig videre, men det gør de fleste faktisk. Ofte fylder skammen og skyldfølelsen over selv at være voldelig rigtig meget.
Er du opvokset med vold, har du været vidne til, at svære følelser og situationer er blevet forsøgt løst med brug af vold. Samtidig har du ikke haft voksne omkring dig, der kunne vise, hvordan man regulerer sine følelser, herunder vreden, på en mere hensigtsmæssig måde.
En stor del af behandlingen handler om at finde mere hensigtsmæssige udtryksformer, som kan stå i stedet for volden. Vi vil også behandle de traumer, du har været udsat for, og vi vil arbejde med skammen og skyldfølelsen over at have udsat dine kære for smerte.
Ja, desværre.
Vi er et gratis tilbud, da behandlingen finansieres via Finansloven. Vores bevilling bestemmer, hvor mange klienter, vi kan hjælpe på årlig basis.
Ventetiden varierer fra region til region, og du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om det behandlingssted, der passer dig bedst.
Du kan kontakte os direkte via mail eller telefon. Du kan også henvende dig via kontaktformularen på vores hjemmeside. Vi vil stille dig en række praktiske spørgsmål og bede om dit navn, adresse og cpr-nummer, og aftale samtykke til at måtte kontakte dig, når vi er klar til at hjælpe dig.
Du vil også modtage et brev, som indeholder flere informationer.
Når vi kan tage imod dig, vil du blive kontaktet af en behandler, og sammen finder I en dato for opstartsmøde. Hvis du og din behandler er enige om, at forløbet er det rette for dig, aftaler I en række opfølgende samtaler og påbegynder din behandling. Forløbet vil blive skræddersyet til dig og din familie.
Ring til os på: 35 30 17 17
Ja, vi tilbyder digitale forløb, netop fordi vi ved, at det for mange er den bedste løsning.
Måske bor du langt væk fra vores fysiske afdelinger, eller måske er det tidsbesparende i en travl hverdag. Måske føler du dig mere tryg ved at tale over skærm.
For at sikre os, at digitale forløb bliver lige så hjælpsomme som fysiske samtaler, er der nogle krav, du skal opfylde.
Du skal have det nødvendige udstyr, dvs. en computer/iPad og høretelefoner.
Du skal også have mulighed for at sidde uforstyrret indenfor, hvor andre ikke kan lytte med på samtalen. Dette er for at sikre, at vi har et fortroligt rum, hvor du kan tale frit.
Det er din behandlers opgave at vurdere, om et digitalt forløb er meningsfuldt netop for dig. Derfor vil I tale sammen om fordele, ulemper og tidligere erfaringer med onlineforløb.
Undervejs i forløbet kan der opstå udfordringer som betyder, at det er mere hensigtsmæssigt at mødes fysisk.
Flere af vores klienter vælger også at kombinere fysisk fremmøde og digitale samtaler.
På samme måde kan det være en god idé at mødes fysisk til den allerførste samtale, selv hvis resten af forløbet skal foregå online.