Husk at du kan gøre en kæmpe forskel for voldsramte familier.

Vi befinder os lige nu i en krisetid. Flere undersøgelser viser, at nedlukningen af samfundet kan få volden til at eskalere i familier med vold.

Under normale omstændigheder ser vi, at voldsramte familier ofte bliver socialt distanceret fra familie, omgangskreds og venner. I denne tid hvor vi isolerer os fra hinanden, er det derfor meget vigtigt, at vi fortsat husker hinanden på at søge hjælp.

Netop pårørende og fagfolk spiller, ifølge en undersøgelse fra Lev Uden Vold, en vigtig rolle i at stoppe vold i nære relationer.

Undersøgelsen viser, at tavshed og manglende opmærksomhed fra omverdenen er nogle af de største udfordringer. Derfor er det vigtigt, at både pårørende, fagpersoner – og alle os andre – tør spørge ind og sætte ord på volden.

Få rådgivning som pårørende

Det kan være rigtig svært, at vide hvad man skal gøre, hvis man har mistanke om, eller ved, at der er vold i en familie eller i en nær relation. Hvis du synes, at det er svært – eller kender en, der synes det er svært, så kan du ringe og få rådgivning om situationen.

Du kan få rådgivning på Lev Uden Volds nationale hotline døgnet rundt ved at ringe 1888.

I Dialog mod Vold tilbyder vi gratis psykologbehandling til hele den voldsramte familie. Ring til os på 35301717 og hør mere om vores behandlingstilbud.