EN JULEHILSEN FRA OS TIL DIG

Kære læser

Det er en helt anderledes jul for mange familier i Danmark. Hverdagen er vendt på hovedet og vi mærker hver og en, hvordan coronakrisen påvirker den traditionsrige juletid.

I juletiden og ved starten på et nyt år tænker man ofte tilbage på det år, der er gået. For langt de fleste mennesker i Danmark og verden over vil coronapandemien have en helt central rolle. Det har den også i Dialog mod Vold.

Alle familier udfordres på hver sin måde i coronakrisen. I Dialog mod Vold tænker vi særligt meget på de familier, hvor der er vold. Vi ved nemlig, at coronakrisen og den sociale isolation kan resultere i mere vold. Vi ved også, at volden i nogle tilfælde er blevet mindre.

Vigtigheden af at søge hjælp kan ikke understreges nok. Alle der oplever vold, om det er voldsudøvere eller voldsudsatte, skal have hjælp. Og det er også vigtigt, at alle der har en mistanke om vold, opfordrer til at søge hjælp.

I mange voldsramte familier ser vi, under normale omstændigheder, en større social distancering fra familie, omgangskreds og venner. I denne tid, hvor der er retningslinjer om isolation, og hvor julestressen tager til, er det derfor meget vigtigt, at vi fortsat husker hinanden på at søge hjælp.

Og selvom vi forsat skal holde afstand – også ind i 2021 – kan vi stadig stå sammen om at være opmærksomme på hinanden.

I Dialog mod Vold vil vi i 2021 fortsætte med at kæmpe for, at alle voldsramte familier får hjælp til at komme ud af voldens skygge. Det vil vi gøre gennem coronakrisen og på den anden side af coronakrisen.

På vegne af alle medarbejdere i Dialog mod Vold håber jeg, at I sammen og hver især kommer godt ind i det nye år.

Med ønsket om en god jul og et godt nytår til dig og din familie 

Jesper Rønn-Simonsen, Direktør Dialog mod Vold

 

Har du brug for hjælp?

Ring til Dialog mod Vold på 35301717 eller skriv til info@dialogmodvold.dk

Du kan også ringe hele døgnet til Lev Uden Volds nationale hotline på 1888