Dialog mod Vold debatterer i Radio24syv

romerriget 24syv

I lørdags var Dialog mod Vold inviteret til debat i programmet Romerriget på Radio24syv. Projektleder for Voldsom Kærlighed, Lene Stavngaard, diskuterede vold og seksuelle overgreb mod kvinder med de andre deltagere.

Lyt til udsendelsen her

 

Lene slår fra start fast, at vold i nære relationer vedrører os alle sammen. Vi skal tale om det og vi skal tage ansvar for, at det sker i vores samfund.

Der bliver diskuteret kulturelle normers indflydelse på voldelige handlinger, med afsæt hændelserne i Køln nytårsaften. I forlængelse af de gode refleksioner herover, tilføjer Lene en vigtig pointe i forhold til de udøvere af vold, vi i vores daglige arbejde møder i Dialog mod Vold:

”Når jeg siger, at det ikke er afgrænset til nogen kultur eller hudfarve eller social status, så siger jeg det ud fra 14 års erfaring med arbejde med udøvere. Og det er udøvere, der kommer alle steder fra. (…) Vold bliver et sprog. Vold bliver et mønster. Når vi snakker vold i nære relationer, så er det noget man har lært. (…) 78 procent af dem, der kommer i Dialog mod Vold, som har udøvet vold, de har selv har oplevet vold i familien. Enten ved selv at være udsat for vold eller ved at have set forældrene være voldelige mod hinanden.”

Værten Knud Romer spørger, hvordan i alverden vi så ændrer dette. Svaret fra Lene og resten af Dialog mod Vold er klart: Det gør vi ved at forebygge og ved at lave tidlige indsatser.