Bryd med tabuet – del din historie

 

Vil du bryde tabuet om at udøve vold mod sine nære og dele din historie anonymt i en radiodokumentar eller podcast?

Fra undersøgelser ved vi, at 74 % af udøvere af vold i nære relationer er vokset op med vold i deres barndom. Vi ved at vold i familien forekommer i alle sociale – og uddannelsesmæssige lag i samfundet. Vi ved også at flere – end gennemsnitligt i befolkningen – er psykisk eller socialt udsatte. Men vi hører næsten aldrig de personlige historier fra den voldudøvendes perspektiv.

Det kan du hjælpe os med at lave om på, ved at dele netop din historie i en radiodokumentar. Dialog mod Vold søger personer, der har, eller har haft problemer med at udøve vold mod deres nære. Vi vil især gerne kontaktes af tidligere klienter, der har gået i behandling hos os, eller står på venteliste og venter på at komme i behandling. Som deltager kan du bidrage til at bryde tabuet samtidig med, at du får muligheden for, at blive fuldt eller delvist anonymiseret, så du ikke genkendes.

I de seneste år er der blevet lavet film, skrevet bøger, publiceret artikler og podcast med fokus på voldsudsatte. Det er vigtigt, for det hjælper os med at forstå, hvordan det påvirker et menneske at blive udsat for vold. Du kan finde eksempler på podcast med fokus på voldsudsatte her:

Merantis er en podcastserie på originalsprog fortalt af voldsudsatte kvinder med udenlandsk baggrund, som er kommet væk fra vold i nære relationer. Kvinderne er blevet interviewet og har fortalt deres historier for at give andre kvinder håb og inspiration til at komme væk fra volden.

Vold i mørket er en podcastserie, der handler om kvinders vold mod mænd. Den er produceret af teater Mungo Park, der tager fat i samfundets tabubelagte problematikker.

Personlige fortællinger er vigtige og bidrager til en forståelse af, hvad det vil sige at være voldsudsat. Men for at forstå helheden er vi nødt til at høre alle stemmerne og historierne – også fra dem der har udøvet volden.

Hvis du kunne tænke dig, at bidrage med din personlige historie kan du tage kontakt til Dialog mod Vold ved at skrive til info@dialogmodvold.dk eller ringe på 35 30 17 17.

Vi ser frem til at høre fra dig.

At gå i behandling i Dialog mod Vold