Dokumentar om partnervold: “Fra kærlighed til had”

På torsdag d. 28. januar vises første afsnit i dokumentarserien ”Fra kærlighed til had”. Direktør i Dialog mod Vold, Susanne Nour Magnusson, deltager og fortæller blandt andet om, hvordan det kan være, at nogle mennesker ender med at udøve vold mod dem de elsker og hvorfor de udsatte ikke bare går deres vej.

 

Dokumentaren viser, hvor vigtigt det er, at vi sikrer indsats til de voldsudsatte. Det er afgørende, at vi har landsdækkende tilbud som krisecentrene og Dialog mod Volds behandlingstilbud, der hjælper de udsatte og sikrer, at de kommer bedst muligt videre i livet.

Samtidig fremhæver dokumentaren, at det er muligt at få hjælp til at stoppe med at udøve vold. Forebyggelse er alfa og omega, hvis vi vil sikre os, at færre i fremtiden bliver udsat for vold. Vi skal forebygge at volden udvikler sig, gentager sig og gives videre til næste generation. Det gør vi ved at sætte ind, der hvor volden starter og fokusere på hjælp til udøverne. Både gennem behandling på det individuelle niveau – og på det mere vidtrækkende plan ved at fokusere på de unge i de første kæresteforhold, hvor vi kan nå dem, inden det ender så ulykkeligt som i de gribende historier, der præsenteres i dokumentaren.

Læs mere om behandlingstilbud i Dialog mod Vold her