Det er både farligt og personligt nedgørende.

Således beskriver en anonym kvinde den vold, som alt for ofte udfolder sig inden for hjemmets fire vægge, i Politiken lørdag d. 8. april.

I beskrivelsen af den vold, hun har været udsat for, skelner hun ikke mellem den psykiske og den fysiske vold. Hun beskriver den fysiske vold som smertevoldende og den psykiske vold som nedbrydende ikke kun for hende selv, men også for hendes børn. Hun beretter også om, hvor nødvendigt det var for hende at opretholde en facade udadtil, og hvor nedbrydende det var for hendes personlighed at ”holde gode miner til slet spil”.

Det særlige ved artiklen er den anonymitet, som kvinden vurderer, at det er nødvendigt at opretholde- først og fremmest af hensyn til hendes børn, men også af hensyn til hendes øvrige omgangskreds, herunder arbejdsplads. Hun ønsker, at flere griber ind, og at der bliver større gennemsigtighed og større kendskab til det ”mørketal”, som hun mener gemmer sig bag begrebet ’vold i nære relationer’.

I ’Dialog mod Vold’ hilser vi initiativerne med større samarbejde mellem frontpersonale som politi, sundhedsplejersker, skoler og sagsbehandlere velkomment og tror på, at samarbejdet mellem forskellige aktører kan sikre flere den rette hjælp.

Her kan du læse om projektet ”Videre uden vold”: Nyt interventionscenter: Hurtig og fokuseret hjælp – Dialog mod vold

Her kan du læse om projektet ”Sammen uden vold – Småbørnsforældre”: Sammen med kommunerne skal vi opspore vold hos gravide og forældre til små børn. – Dialog mod vold

Du kan læse hele artiklen her: Jeg er en kvinde, der har været gift med en voldelig narcissistisk mand. Gennem ti år gik jeg på kompromis på måder, jeg aldrig havde troet muligt – politiken.dk

(Artiklen gemmer sig bag en betalingsmur)